Cápavadász - nem csak startup befektető keresőknek

Tippek, trükkök nem csak startup vállalkozásoknak, hogy le tudják vadászni a legjobb befektető cápákat.

Cápavadász podcast: Cápák között II/8
Ne csak nézz, láss is!

A népszerű befektető show 2/8 adásában történtek elemzése, értékelése befektetőkre vadászó vállalkozók számára.

capavadasz-elemzes.jpg

Mi ez a podcast most akkor tulajdonképpen?

 

Munkánk során rengeteget beszélgetünk arról, hogyan lehet kockázati tőke befektetés elnyerésére megfelelően felkészíteni kicsi de innovatív, ambiciózus vállalkozásokat. Nem tűnik egy túl, népszerű izgi témának, sajnos még sokszor azon vállalkozók számára sem, akikhez beszélünk ilyenkor "Hát persze üzleti terv, meg piackutatás, termékfejlesztés, árrés, meg csapatépítés, validálás... de biztos, hogy mindez kell ahhoz, hogy zseniális vállalkozási ötletemhez tőkét szerezzek vagy inkább ha meghallják mit találtam ki, akkor azonnal részese akar lenni minden épeszű befektető ennek a nagy üzletnek?" Látjuk a kételyt a szemekben. ;)

És akkor jön egy népszerű, könnyed üzleti befektető showműsor, a Cápák között és azt látjuk, hogy ott is pont ilyen banánhéjakon csúsznak el ötletes, szimpatikus vállalkozások is. De hát ezekről beszélünk mi is.

Showműsor, ami nem csak szórakoztathat


Mi lenne ha kihasználnánk azt, hogy itt egy profin összerakott műsor, ahol ugyan könnyed, szórakoztató formában de mégiscsak valódi vállalkozók és valódi, létező befektetők, valódi pénzekről, befektetésről beszélnek?

Showműsor persze, ugyanakkor mégis olyan tipikus helyzeteket, jellemző viselkedésformákat mutat meg, amelyeket a jellegénél fogva (zárt ajtós megbeszélések) ritkán lehet megnézni, kielemezni.

Mi lenne ha helyzetei által bemutatnánk egy-két tipikus vállalkozói hibát, illetve megosztnánk néhány olyan tippet, trükköt, tanácsot, amely segíthet abban, hogy vállalkozóként ne a befektető cápák áldozata legyél, hanem te vadászd le ezeket a cápákat és használd őket saját és céged hasznára?

Megpróbáltuk - bár nem vagyunk igazi podcast arcok, hátha azért mégis kisül valami használható belőle.

Reméljük, lesznek benne olyan gondolatok szempontok, ötletek, melyekből épülni tudsz, mint befektetéskereső vállalkozó!

 

Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Kérdezni, vitatkozni pedig lehet, sőt kívánatos, örömmel várunk minden visszajelzést (kritikát is, de egyetérteni sőt dicsérni is szabad :)

Ha pedig úgy gondolod, hogy talán tudunk segíteni a megfelelő tőkebevonási helyzetekre felkészülésben írj nekünk direktben az info@capavadasz.hu címre vagy hívd Mátét az alábbi számon (06 20 461 46 10)

Debreczeni László és Hajdu Máté - vállalkozói üzleti tanácsadók

Ööööö, miről is beszélgettek ti?


Jogos. Itt találhatóak - remélhetőleg még jó sokáig - a tévés showműsor adásainak felvételei:
https://www.rtlmost.hu/capak-kozott-p_13063

Más okosságok a 8. adással kapcsolatban

 

Barazsy Ákos Farkas a cápák között S02E08 videója (Youtube) »
Egy rutinos vállalkozó meghallgatásra méltó reflexiói a műsorról. Régi kedvencünk, mert mindig vannak benne olyan meglátások, gondolatok amelyek nekünk eszünkbe sem jutnak :) Ülj be Ákos kocsijába és hallgasd meg.

Minner: Befektetőként melyik ötletbe szállnál be? Cápák között 2. évad 8. rész véleményezés, elemzés »
Szuper összefoglaló és értékelés - bár a címe szerint befektetőknek, de valójában persze vállalkozó kedvűekhez inkább szól. Érdemes elolvasni, már csak azért is mert nem teljesen ugyanazok a következtetései, mint nekünk. Mindig érdekes több nézőpontból megvizsgálni ugyanazt.

Helló biznisz: Cápák között részek összefoglalói »
Ha nincs egy órád a teljes showműsorra itt tartalmas összefoglalót találsz az adásokról.

K&H Cápák között különdíj jelöltjei »
Megismerheted kik kapták meg a különdíjat a műsorban.

Belefutottál még érdekes cikkbe, írásba? Küld el nekünk, ha idevaló és kitesszük: info@capavadasz.hu

Korábbi adások Cápavadász elemzései

 

A bejegyzés trackback címe:

https://capavadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr4415935740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Cápavadász - nem csak startup befektető keresőknek

Hasznos információk, tanácsok, tippek befektető keresés, befektető szerzés nehézségeivel küzdő kezdő, illetve startup vállalkozások számára. Startup tőkebevonás lehetőségeiről közérthetően.

süti beállítások módosítása